Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Zorgverleners
Zorgverleners mogen van patiënten vaker én eerder een gesprek over de laatste levensfase starten
Nieuws09-07-2024
In dit nieuwsbericht beschrijven we de uitkomsten van de peiling onder patiënten, naasten en 70-plussers.
Digitale Ondersteuning in palliatieve zorg: Ervaringen van regio Zutphen met een communicatieplatform
Nieuws08-07-2024
Vanuit het NPPZ II dragen we bij aan de stapsgewijze goede digitale ondersteuning van palliatieve zorg. Hierbij kijken we ook naar wat er al in regio's gebeurt en wat wij en andere regio's daarvan kunnen leren. Zo'n regio is Zutphen die gebruik maken van een communicatieplatform voor laagdrempelige en snelle communicatie tussen patiënten, mantelzorgers en alle betrokken zorgverleners.
Vernieuwde NPPZ II-website live
Nieuws04-06-2024
De NPPZ II-website is vernieuwd en heeft nu een eigen url ([www.nppz.org]. We hebben niet alleen het uiterlijk verfrist, maar ook de structuur en inhoud geoptimaliseerd. Dit zorgt ervoor dat je snel en makkelijk op de hoogte blijft van belangrijke ontwikkelingen over het programma.
Palliatieve zorg in Hoofdlijnenakkoord 2024
Nieuws18-05-2024
Palliatieve zorg wordt expliciet benoemd in het nieuwe Hoofdlijnenakkoord dat op 16 mei 2024 werd gepresenteerd. Voorzitter van Stichting Palliatieve zorg Nederland Rob van Dam reageert op het akkoord.
Kaart brengt initiatieven voor delen van proactieve zorgplanning in beeld
Nieuws08-05-2024
Op dit moment vinden er verschillende lokale en regionale initiatieven plaats op het gebied van het registreren en uitwisselen van proactieve zorgplanning (PZP) gegevens. De kaart biedt een visueel overzicht en inzicht in waar deze initiatieven plaatsvinden.
Start negen projecten voor interventies in de palliatieve zorg
Nieuws25-04-2024
In de afgelopen jaren zijn een aantal interventies in de palliatieve zorg ontwikkeld. In negen projecten worden nu interventies doorontwikkeld en geïmplementeerd.
6 Animaties over de essenties van het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland gepubliceerd
Nieuws09-04-2024
Vanuit het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) zijn vandaag zes Animaties over de essenties van het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland gepubliceerd. De animaties geven uitleg over Markering van de palliatieve fase, Gezamenlijke besluitvorming, Proactieve zorgplanning, Coördinatie en continuïteit van zorg, Deskundigheid en Effectieve communicatie.
Gupta rapport ‘De olifant de kamer uit’ en Strategische agenda Transformatie palliatieve zorg gepubliceerd
Nieuws03-04-2024
Gupta rapport ‘De olifant de kamer uit’ en Strategische agenda Transformatie palliatieve zorg gepubliceerd
Start samenwerking project ‘Bewustwording noodzaak Passende Palliatieve Zorg en Ondersteuning vanuit het Sociaal Domein’
Nieuws05-03-2024
Onder de vlag van het NPPZ II-programma slaan Agora en Stichting PZNL, samen met partners in het sociaal domein, de handen ineen om een eerste gezamenlijke stap te zetten in de bewustwordingsbeweging.
Oproep: Doe mee aan de peiling palliatieve zorg
Nieuws01-03-2024
Werk je in de zorg of in het sociaal domein met mensen in de palliatieve levensfase? Dan nodigen we je uit om mee te doen aan een korte tweejaarlijkse peiling om inzicht te krijgen in je ervaringen, kennis en opvattingen over twee belangrijke thema’s binnen de palliatieve zorg: markering en proactieve zorgplanning.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.