Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Palliatieve zorg in Hoofdlijnenakkoord 2024
Nieuws18-05-2024
Palliatieve zorg wordt benoemd in het nieuwe Hoofdlijnenakkoord dat op 16 mei 2024 werd gepresenteerd. Voorzitter van Stichting Palliatieve zorg Nederland Rob van Dam reageert op het akkoord: 'Er is inzet nodig voor het vergroten van de maatschappelijke bewustwording over kwaliteit van leven en sterven.'
Publicatie Handreiking Goede cliëntvertegenwoordiging
Nieuws15-05-2024
Als een cliënt zelf geen weloverwogen beslissingen kan nemen, komt de cliëntvertegenwoordiger in beeld. Daarvoor is de handreiking ‘Goede cliëntvertegenwoordiging’. Ook biedt de handreiking praktische adviezen en praktijkvoorbeelden.
Gesignaleerd in de media #54 
Nieuws15-05-2024
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Deze keer lees je onder meer over rol van public health in de palliatieve zorg en Laurien Ham van PZNL over palliatieve zorg in Spraakmakers.
Nederlander wil meebeslissen over behandeling in de laatste levensfase, maar gaat een tijdig gesprek uit de weg
Nieuws14-05-2024
Nederlander wil meebeslissen over behandeling in de laatste levensfase, maar gaat een tijdig gesprek uit de weg.
Kaart brengt initiatieven voor delen van proactieve zorgplanning in beeld
Nieuws08-05-2024
Op dit moment vinden er verschillende lokale en regionale initiatieven plaats op het gebied van het registreren en uitwisselen van proactieve zorgplanning (PZP) gegevens. De kaart biedt een visueel overzicht en inzicht in waar deze initiatieven plaatsvinden.
Webinar 13 juni: De rol van het sociaal domein bij kinderpalliatieve zorg
Nieuws07-05-2024
Webinar: De rol van het sociaal domein bij kinderpalliatieve zorg
Gesignaleerd in de media #53
Nieuws01-05-2024
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Deze keer aandacht onder meer aandacht voor Tot het Einde, een tv-serie over vrijwilligers in de palliatieve zorg. 
Nu beschikbaar: de Netwerkevaluatie voor Netwerken Palliatieve zorg
Nieuws25-04-2024
Vanaf deze maand is de Netwerkevaluatie voor Netwerken Palliatieve zorg beschikbaar. Het doel van de Netwerkevaluatie is om inzicht te krijgen in de samenwerking én de resultaten van het netwerk voor leren en verbeteren. 
Start negen projecten voor interventies in de palliatieve zorg
Nieuws25-04-2024
In de afgelopen jaren zijn een aantal interventies in de palliatieve zorg ontwikkeld. In negen projecten worden nu interventies doorontwikkeld en geïmplementeerd.
Focus en koers voor onderzoek vastgelegd in de kennisagenda Palliatieve Zorg
Nieuws25-04-2024
Stichting PALZON presenteert de eerste Kennisagenda Palliatieve Zorg. Deze kennisagenda biedt een actueel en breed gedragen overzicht van voor de praktijk relevante kennisvragen binnen de palliatieve zorg.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.