Webinar: Een bitterzoete tijd - over nieuwe inzichten in passende ondersteuning door vrijwilligers in de laatste fase
Agenda

Webinar: Een bitterzoete tijd - over nieuwe inzichten in passende ondersteuning door vrijwilligers in de laatste fase

  • Datum 28 mei 2024
  • Type evenement webinar
  • Tijd evenement 15.30 – 17.00 uur
  • Accreditatie Aangevraagd
  • Kosten Geen
  • Plaats Online
  • Organisator VPTZ, Agora en Nationaal Programma NPPZ II/Stichting PZNL
Laatst geactualiseerd: 9 april 2024

Meer dan een half miljoen mensen hebben of hadden de afgelopen vijf jaar te maken gehad met mantelzorg voor een naaste met een ongeneeslijk ziekte die thuis wilde sterven. Van deze mantelzorgers benoemt 70% de zorg als intensief. Deskundige vrijwilligers zijn van grote waarde voor extra ondersteuning van mensen in de palliatieve (terminale) fase en hun naasten.  

Maar het toelaten van een vrijwilliger thuis is geen vanzelfsprekendheid. Welke overwegingen en omstandigheden spelen hierbij een rol? Wat zijn de behoeften aan ondersteuning? Aan de hand van recent onderzoek in opdracht van de VPTZ, gaan René Edinga en Carolien van Leussen hier in dit geaccrediteerde webinar dieper op in. 

Voor wie? 

Deze webinar is voor professionals in het sociaal domein (zoals sociaal werkers mantelzorgondersteuners, medewerkers wijkteams, Wmo consulenten en beleidsadviseurs bij gemeenten) en professionals in de zorg (zoals wijkverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, palliatief verpleegkundigen, huisartsen), die verwijzen en/of ondersteuning bieden aan mensen in de palliatieve fase en hun naasten in thuissituaties. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom. 

Meer informatie en aanmelden

Voor het programma en aanmelden ga naar Nieuws.

 

Laatst geactualiseerd: 9 april 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.