Connecting Communities: Hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg
Agenda

Connecting Communities: Hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg

  • Datum 26 juni 2024
  • Tijd evenement 12.30 tot 17.45 uur
  • Accreditatie Aangevraagd
  • Kosten € 75
  • Plaats Utrecht (Jaarbeurs)
  • Organisator Carend, Agora en PZNL
Laatst geactualiseerd: 22 maart 2024

Mensen met een ongeneeslijke levensbedreigende ziekte of kwetsbaarheid willen vaak mee kunnen blijven doen in de samenleving. Naast goede zorg, willen ze blijven werken, naar school gaan of studeren, sociale contacten onderhouden en passend wonen. In het dagelijks leven blijkt dat niet zo eenvoudig.   

Sociale benadering

In dit congres ligt de nadruk op de sociale benadering van palliatieve zorg voor goede kwaliteit van leven. Naast lichamelijk welzijn gaat het om mentaal en sociaal welbevinden, zingeving en betekenisvolle relaties.

Dat bereiken we met passende zorg en ondersteuning die aansluit bij waarden, wensen en de leefomgeving van mensen in de palliatieve levensfase, hun mantelzorgers en naasten.

Passende zorg vraagt om samenwerking van professionals en vrijwilligers in het zorg- en sociaal domein. En om verbinding van de formele met de informele zorg in buurten en actieve betrokkenheid van inwoners zelf.  

Aanmelden / meer info

Ga naar de website van Agora.

Laatst geactualiseerd: 22 maart 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.