Nationaal Congres Palliatieve Zorg
Agenda

Nationaal Congres Palliatieve Zorg

  • Datum 10 oktober 2024 t/m 11 oktober 2024
  • Accreditatie Wordt aangevraagd
  • Plaats Arnhem (Hotel en congrescentrum Papendal)
  • Organisator Palliactief
Laatst geactualiseerd: 22 februari 2024

In de even jaren organiseert Palliactief voor de 10e keer het Nationaal Congres Palliatieve Zorg, met als thema: 'Toekomstbestendige Palliatieve Zorg: Samen Sterker'.

Het is het moment waarop zorgprofessionals vanuit verschillende disciplines, bestuurders, beleidsmedewerkers, onderzoekers en netwerkcoördinatoren elkaar op landelijk niveau kunnen ontmoeten en vooral van gedachten kunnen wisselen, inspiratie opdoen en resultaten kunnen presenteren van ieders bevindingen. 

Elkaar ontmoeten is belangrijk, want we hebben elkaar heel hard nodig om invulling te geven aan toekomstbestendige palliatieve zorg.

Nationaal Programma Palliatieve Zorg II 

Op dit moment bevinden we ons midden in het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II). Op vele fronten worden initiatieven genomen, pilots gedraaid en implementatietrajecten opgestart: zorg en proactieve zorgplanning, onderwijs, consultatie, digitale gegevensuitwisseling, meten en monitoren en maatschappelijke bewustwording. Aan het eind van NPPZ II willen we een stevig fundament hebben liggen voor toekomstbestendige palliatieve zorg. 

We willen dan onze ambitie voor het grootste deel gerealiseerd hebben: verlenen van de Juiste Zorg op de Juiste Plek voor alle patiënten in de palliatieve fase door het hele land, op het Juiste Moment door de Juiste Zorgverleners met de Juiste Bekostiging.

Grote uitdagingen

Daarvoor hebben we elkaar zeer hard nodig, want de uitdagingen zijn groot. Het aantal mensen met behoefte aan deskundige ondersteuning neemt toe, het aantal professionals in de zorg daalt en er zijn toenemende financiële vraagstukken.

Creatieve oplossingen

Maar er zijn zeker ook kansen: op elk terrein van de palliatieve zorg worden creatieve oplossingen gezocht en gevonden. Nu moeten we samen kijken hoe deze te implementeren en te verankeren. De keynote speakers van het congres zullen vanuit hun respectievelijke domeinen, samenleving en passende zorg, social empowerment, ethiek en AI hun visie geven. 

Programma

Het tweedaags programma bestaat uit plenaire sessies en 24 parallelsessies. Je kunt het programma bekijken op de website van Palliactief. Binnenkort is het mogelijk om je hier aan te melden voor het congres. Je kunt wel programmasuggesties insturen.

Meer weten?

Noteer 10 en 11 oktober 2024 alvast in je agenda en ga naar de website van Palliactief!

Laatst geactualiseerd: 22 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.