e-pal

Palliatieve en complexe ouderenzorg is slechts een (zwaarwegend) deel van het dagelijks werk van de meeste zorgverleners en vrijwilligers in de zorg. Gespecialiseerde informatie uit internationale tijdschriften is voor hen minder toegankelijk. e-pal voorziet op een praktische manier in deze behoefte.

De e-pal-redacteuren kiezen de in hun ogen meest relevante wetenschappelijke publicaties en geven er uitleg en duiding over. Alle e-pal-artikelen zijn terug te vinden in de uitgebreide bibliotheek.

Ieder kwartaal verschijnen nieuwe artikelen in een nieuwsbrief, waar je je gratis voor kunt inschrijven.

Lees hier de artikelen uit de laatste e-pal

Pablo Picasso: Wetenschap en liefdadigheid (1896)

Coen Albers, huisarts met bijzondere interesse in palliatieve zorg, bespreekt voor e-pal dit schilderij van Pablo Picasso. Ten tijde van een uitbraak van cholera overlijdt een zusje van Picasso. Deze dramatische gebeurtenissen inspireren hem tot dit schilderij, toonbeeld van het negentiende eeuwse sociaal-realisme.

Lees meer
Interesse in meer? Bekijk de bibliotheek van e-pal of meld je gratis aan
e-pal bibliotheek
Lees hier alle artikelen eerder verschenen in e-pal.
Lees meer
e-pal in je mailbox
e-pal direct per e-mail ontvangen? Meld je dan hier gratis aan.
Aanmelden

Meer wetenschap

Op Palliaweb vind je een unieke bibliotheek met wetenschappelijke artikelen. Naast de e-pal-artikelen, lees je hier samenvattingen geschreven door onderzoekers. Altijd met een relevantie voor de praktijk.

Lees meer
e-pal elk kwartaal gratis in je mailbox?
Abonneer je kosteloos en blijf op de hoogte van de nieuwste kennis en ontwikkelingen.